Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Νέο πρόγραμμα για τη NASA εξαγγέλλει αύριο ο Obama- Πρόβλημα στον ISS








Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η NASA προσπαθεί να λύσει ένα ξαφνικό πρόβλημα που εμφανίστηκε στον διεθνή διαστημικό σταθμό (ISS). Πιο συγκεκριμένα ένα νέο σύστημα ψύξης για τα ηλεκτρονικά συστήματα που τοποθετήθηκε από το πλήρωμα του σταθμού ύστερα από την πρόσφατη πτήση του διαστημικού λεωφορείου εκεί, φαίνεται πως δεν μπορεί να τεθεί σε λειτουργία.
Κάτι τέτοιο θα προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές σε αρκετά από τα συστήματα του σταθμού πολλά από τα οποία θα αναγκαστούν να κλείσουν, εάν δεν καταφέρει το πλήρωμα να θέσει το σύστημα ψύξης σε λειτουργία. Το συγκεκριμένο πρόβλημα έρχεται σε μια περίοδο όπου η NASA σκοπεύει να αναθεωρήσει συνολικά το διαστημικό της πρόγραμμα κάτι που πρόκειται να ανακοινώσει και αύριο ο αμερικανός Πρόεδρος Barack Obama κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο διαστημικό κέντρο Kennedy.
Πιο συγκεκριμένα ο Barack Obama πρόκειται να ανακοινώσει την δημιουργία 2.500 θέσεων εργασίας και αύξηση του προϋπολογισμού της υπηρεσίας κατά 6 δις. $. Η νέα διοίκηση του Λευκού Οίκου επιθυμεί επίσης την δημιουργία ενός νέου διαστημικού οχήματος που θα ονομάζεται Orion και που θα είναι τοποθετημένο σε ένα νέο πυραυλικό φορέα την ανάπτυξη του οποίου θα ξεκινήσει επίσης η NASA. Υπενθυμίζεται πως ο στόλος των διαστημικών λεωφορείων πρόκειται σύντομα να αποσυρθεί καθώς απομένουν μόνο τρεις ακόμη πτήσεις μέχρι τον τερματισμό του προγράμματος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...