Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

UFO: ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΣΚΑΦΗ ή ΧΡΟΝΟΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ και ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ;




UFO45Οι περισσότεροι γνωρίζουμε μόνο δύο ερμηνείες για τα UFO: πως είτε είναι κάποιο φυσικό φαινόμενο, είτε εξωγήινα σκάφη. Όμως αυτές οι ερμηνείες δεν είναι οι μοναδικές. Καμία από τις δύο, εξάλλου, δεν μπορεί να απαντήσει σε πάρα πολλά και σημαντικά ερωτήματα σχετικά με το φαινόμενο των UFO.

Στο άρθρο που ακολουθεί, θα προσπαθήσω να αναλύσω δύο άλλες πιθανές ερμηνείες του φαινομένου: Την πιθανότητα τα UFO να είναι «χρονοταξιδιώτες»  και ττην περίπτωση τα UFO να είναι κάποιο είδος παραφυσικού φαινομένου.
Πριν όμως προχωρήσουμε σ’ αυτές τις «παράξενες» ερμηνείες, είμαστε αναγκασμένοι να ξεκινήσουμε αυτήν τη μελέτη κάνοντας κριτική στις πιο γνωστές απόψεις, για να εντοπίσουμε λεπτομέρειες που θα μας χρειαστούν παρακάτω…
(Το ακόλουθο άρθρο έχει δημοσιευτεί στο Strange 91)

ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
Έτσι φτάνουμε στην «Εξωγήινη Ερμηνεία» (Extraterrestrial Hypothesis) σύμφωνα με την οποία τα UFO είναι εξωγήινα.
Αυτή η ερμηνεία υποστηρίχθηκε έντονα, και μοιάζει πιθανή, αλλά μέχρι σήμερα δεν βρέθηκαν αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία που να τη στηρίζουν.
Υποστηρίζει πως τα UFO είναι σκάφη που μεταφέρουν νοήμονα πλάσματα από άλλους πλανήτες – ή ότι τα ίδια τα UFO είναι εξωγήινα πλάσματα!
Ποια είναι όμως εκείνα τα στοιχεία που μας δείχνουν ότι τα UFO είναι πράγματι εξωγήινα;
Κάνοντας χιούμορ, ρωτώ:
Πού γράφουν πάνω τους τα UFO, ότι προέρχονται από άλλους πλανήτες («Made in Outer Space»);
Η απάντηση που θα δώσουν οι πιο «πιστοί» είναι ότι «οι ίδιοι οι επιβάτες των UFO μάς το έχουν αποκαλύψει».
Πράγματι, υπάρχουν πολλές μαρτυρίες στις οποίες οι «επιβάτες» των UFO αυτοπαρουσιάζονται ως επισκέπτες από άλλους κόσμους, όμως
  1. αυτήν την πληροφορία την έχουμε ακούσει από μεμονωμένα άτομα, τα οποία αν θέλουμε πιστεύουμε, και ποτέ από τους ίδιους τους εξωγήινους και
  2. δεν υπάρχει καμιά συνοχή στις μαρτυρίες:
  • Οι UFOναύτες σε κάποιες στενές επαφές είπαν ότι προέρχονται από την Αφροδίτη.
  • Άλλοι αναφέρθηκαν σε μακρινούς γαλαξίες, όπως π.χ. της Ανδρομέδας, από τους οποίους όμως θα χρειάζονταν εκατομμύρια χρόνια για να φτάσουν εδώ, ακόμη κι αν ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός, το απόλυτο «όριο ταχύτητας» αν δεχτούμε τις επιστημονικές θεωρίες.
Αν όλοι οι UFOναύτες λένε αλήθεια και πράγματι έρχονται ο καθένας και από κάπου αλλού, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να δεχτούμε ότι ο πλανήτης μας είναι «κέντρο διερχομένων εξωγήινων πολιτισμών». Τότε, όμως, γιατί κανένας από αυτούς τους πολιτισμούς δεν παρουσιάστηκε επίσημα σε μας; Γιατί επιλέγουν όλοι να κρατήσουν κρυφή την ύπαρξή τους και να αποκαλυφθούν μόνο σε μεμονωμένα άτομα; Πώς είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι διαφορετικοί πολιτισμοί, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε πόλεμο αναμεταξύ τους (όπως λένε οι ίδιοι), να έχουν συνεννοηθεί;
Ο δρ. Ζακ Βαλλέ έχει παραθέσει στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Scientific Exploration πέντε βασικούς λόγους γιατί τα UFO δεν είναι σε καμιά περίπτωση «εξωγήινα μηχανήματα»:
  1. Οι ανεξήγητες στενές επαφές είναι πολύ περισσότερες από ό,τι θα απαιτούνταν για να μελετήσει ένας εξωγήινος πολιτισμός τη Γη.
  2. Το ανθρωποειδές σώμα των υποτιθέμενων εξωγήινων αποκλείεται να έχει αναπτυχθεί σε έναν άλλον πλανήτη και δεν είναι βιολογικά προσαρμοσμένο για διαπλανητικό ταξίδι.
  3. Η αναφερόμενη συμπεριφορά σε χιλιάδες αναφορές απαγωγών έρχεται σε αντίθεση με την υπόθεση των γενετικών ή επιστημονικών πειραματισμών σε ανθρώπους από μια εξελιγμένη φυλή.
  4. Η παρουσία του φαινομένου σε όλη τη διάρκεια της καταγεγραμμένης ιστορίας υποδεικνύει ότι τα UFO δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο.
  5. Η φανερή ικανότητα των UFO να επηρεάζουν τον χώρο και τον χρόνο, υποδεικνύει δραστικά διαφορετικές και πολύ πιο πλούσιες εναλλακτικές πιθανότητες.
UFO34
UFO που φωτογραφήθηκαν από τη δεκαετία του 1950 μέχρι τη δεκαετία του 1980. Τα σχέδιά τους εξελίσσονται ανάλογα με τη δεκαετία και ακολουθούν τη «μόδα» της εποχής
Ένα άλλο πρόβλημα της «εξωγήινης ερμηνείας» είναι ότι τα εξωγήινα σκάφη «εξελίσσονται» ανάλογα με την εποχή στην οποία γίνονται οι θεάσεις τους. Π.χ. τη δεκαετία του 1950, τα UFO που καταγράφονταν ήταν μεταλλικά, γυαλιστερά και γεμάτα καμπύλες, ακριβώς όπως τα αυτοκίνητα (Chevrolet) ή τα juke-box εκείνης της εποχής. Τη δεκαετία του 1970 έγιναν πιο αυστηρά και ευθύγραμμα. Σήμερα είναι πιο ασαφή και «cybernetic», όπως απαιτεί η εποχή μας. Πώς εξηγείται αυτή η συμφωνία στη «μόδα»;

Επίσης, γιατί διέσχισαν τα άστρα και ήρθαν στη Γη; Αν θέλουν να αντλήσουν πρώτες ύλες από τον πλανήτη μας, θα μπορούσαν να το κάνουν από τεράστιους πλανήτες, όπως ο Δίας και ο Κρόνος, που στην ουσία είναι χημικά εργοστάσια και περιέχουν ό,τι περιέχει η Γη, σε πολλαπλάσιες μάλιστα ποσότητες!
Για να απαντήσουμε τα ερωτήματα της εξωγήινης ερμηνείας, αναγκαστικά πρέπει να δεχτούμε και τις συνωμοσιολογικές εκφάνσεις της, που μιλούν για κυβερνητική συγκάλυψη, για παράξενες συμφωνίες ανάμεσα στις κυβερνήσεις και στους εξωγήινους, και για πολύ δυσάρεστα σενάρια που σχετίζονται με τον έλεγχο και τη χρήση του ανθρώπινου πληθυσμού ως πειραματόζωα.
897685Αυτά τα σενάρια έχουν εσωτερική συνοχή αν τα μελετήσει κανείς ολοκληρωμένα (αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε με τον Παντελή Γιαννουλάκη στο βιβλίο μας Η Αλήθεια για τα UFO). Όμως και εκεί το ξεκαθαρίσαμε ότι πρόκειται για μια «νεομυθολογία» και όχι για μια αδιαμφισβήτητη ερμηνεία του ανεξήγητου φαινομένου.
Το «εξωγήινο σενάριο», λόγω της τεράστιας απήχησης που είχε στο κοινό, έχει δεχτεί τόση κριτική που, ως ιστορία τουλάχιστον, στέκει πλέον πολύ καλύτερα από όλες τις άλλες ερμηνείες.
Αλλά, και πάλι, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι δεν υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις – και για να το συζητήσουμε, πρέπει να δεχτούμε αξιωματικά κάποια γεγονότα ως αληθινά…
Δυστυχώς, όμως, η εξωγήινη ερμηνεία έχει γίνει ένα είδος δόγματος και κάποιοι θέλουν οπωσδήποτε να την επιβεβαιώνουν, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο πολλές φορές να αποσιωπούν στοιχεία των θεάσεων UFO, που είναι πολύ παράξενα για να είναι απλώς …εξωγήινα.
UFO08
Έτσι, αποσιωπούνται π.χ. γεγονότα στα οποία οι UFOναύτες ψεύδονται ασύστολα ή προσπαθούν να παραπλανήσουν και να κοροϊδέψουν τον επαφικό.
Άλλες φορές αποσιωπείται η ονειρική και αδιευκρίνιστη φύση των επαφών ή το γεγονός ότι οι «εξωγήινοι» δρουν ακριβώς όπως οι δαίμονες και τα ξωτικά των θρησκειών και των παραδόσεων.
Χρειάστηκαν ερευνητές και συγγραφείς όπως ο δρ. Zακ Βαλλέ και ο Τζον Κιλ για να έρθουν στο φως οι παράξενες εκφάνσεις του μυστήριου των UFO, και να φανεί έτσι η ανεπάρκεια της εξωγήινης ερμηνείας…

Λουκάς Καβακόπουλος, 11.11.09 
.antidogma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...