Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Άγνωστο αντικείμενο πλησίασε τη Γη


Οι επιστήμονες της NASA ανέφεραν πως ένα άγνωστο αντικείμενο πλησίασε τη Γη από το μακρινό διάστημα, ενώ είναι σχεδόν βέβαιοι πως πρόκειται για τεχνητό αντικείμενο και όχι για αστεροειδή.
Το αντικείμενο 2010 KQ εντοπίστηκε από το Catalina Sky Survey στην Αριζόνα, στις αρχές του Μάη και από τότε η NASA το παρακολουθεί συνεχώς.
Σύμφωνα με τους ειδικούς της διαστημικής υπηρεσίας, «οι παρατηρήσεις του αστρονόμου S.J. Bus, από τις Εγκαταστάσεις Υπέρυθρου Τηλεσκοπίου στη Χαβάη, δείχνουν πως τα φασματικά χαρακτηριστικά του 2010 KQ δεν ταιριάζουν με κανένα από τα γνωστά είδη αστεροειδή, ενώ το απόλυτο μέγεθος (28,9) του αντικειμένου δείχνει πως έχει μέγεθος μόλις λίγα μέτρα.»
Το μυστήριο τεχνητό αντικείμενο πέρασε πολύ κοντά από τη Γη, μπαίνοντας σχεδόν στην τροχιά της Σελήνης, ενώ τώρα κατευθύνεται και πάλι προς το διαπλανητικό κενό.
Το αντικείμενο δεν φάνηκε να έχει προώθηση όσο διάστημα το παρατηρούσε η NASA. Εντούτοις, οι επιστήμονες πιστεύουν πως κινείται με δική του δύναμη, δεδομένης της θέσης και της ταχύτητάς του.
«Η τροχιά του συγκεκριμένου αντικειμένου είναι παρόμοια με αυτή της Γης και κανείς δεν θα περίμενε πως ένα φυσικό αντικείμενο θα διατηρούσε αυτή την τροχιά για μεγάλο διάστημα,» υποστήριξε ο Paul Chodas, ένας από τους επιστήμονες του Εργαστηρίου Αεροπροώθησης, στην Καλιφόρνια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...