Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Νέα παραγωγή ανεβάζει το Ψηφιακό Πλανητάριο από την Πέμπτη

Παράθυρα στο Σύμπαν
Ο θόλος του Πλανητάριου έχει επιφάνεια όσο δύο γήπεδα μπάσκετ
Ο θόλος του Πλανητάριου έχει επιφάνεια όσο δύο γήπεδα μπάσκετ   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
«Παράθυρα στο Σύμπαν» ονομάζεται η νέα ταινία που θα προβάλλεται από την Πέμπτη στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, το οποίο βρίσκεται στη λεωφόρο Συγγρού.

Η παράσταση, μια εσωτερική παραγωγή του Ιδρύματος, παρακολουθεί την εξέλιξη των τηλεσκοπίων από τον Γαλιλαίο μέχρι τα σημερινά και τα μελλοντικά γιγάντια τηλεσκόπια.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Παναγιώτης Σιμόπουλος, τη μουσική η Αριάδνη Μακίνον-Άντριου, ενώ την επιστημονική επιμέλεια είχε ο διευθυντής του Πλανηταρίου Διονύσης Σιμόπουλος.

Στην αφήγηση ακούγονται ο ηθοποιός Μάκης Ρευματάς στα ελληνικά και ο Τομ Αλεξόπουλος στα αγγλικά.

Ακόμα, το Πλανητάριο θα φιλοξενεί έως τις 27 Μαρτίου έκθεση της εικαστικής καλλιτέχνιδος Βασιλικής Σαργολόγου με τον ίδιο τίτλο -σχέδια που θυμίζουν «αστρόπλοια», σχήματα φράκταλ και εικόνες από καλειδοσκόπιο.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά με ελεύθερη είσοδο από τις 10:00 έως τις 20:30.

Ακόμα, μια νέα σειρά πειραμάτων, με θέμα «Η επιστήμη γράφει ιστορία», θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 5 Μαρτίου έως τις 17 Απριλίου, στο πλαίσιο της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος .

Θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων τα ιστορικά πειράματα του Νεύτωνα για τα χρώματα και το φωτός, των Φάραντεϊ και Τέσλα για τον ηλεκτρισμό και τον μαγνητισμό, καθώς και οι μελέτες που οδήγησαν στην ανακάλυψη του DNA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...