Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Παραμύθι ο Παράδεισος λέει ο Στίβεν Χόκιν

Περιγράφει τον εγκέφαλο σαν κομπιούτερ που κάποτε θα χαλάσει

Η μεταθανάτια ζωή είναι ένα παραμύθι για ανθρώπους που φοβούνται το σκοτάδι, λέει ο διάσημος Βρετανός θεωρητικός φυσικός Στήβεν Χόκιν σε σημερινή συνέντευξή του.
Στέφεν Χόκιν Στέφεν Χόκιν Ο Χόκιν, σήμερα 69 ετών, είχε εκτιμηθεί πως θα πεθάνει λίγα χρόνια μετά τη διάγνωση της εκφυλιστικής ασθένειας των κινητικών νευρώνων στην ηλικία των 21 ετών, όμως εξελίχθηκε σε έναν από τους διασημότερους επιστήμονες στον κόσμο με τη δημοσίευση του βιβλίου του "Μία Σύντομη Ιστορία του Χρόνου".
"Έζησα τα τελευταία 49 χρόνια με την προοπτική ενός πρόωρου θανάτου. Δεν φοβάμαι τον θάνατο, αλλά δεν βιάζομαι και να πεθάνω" τόνισε στην εφημερίδα Guardian. "Θεωρώ τον εγκέφαλο σαν ένα κομπιούτερ το οποίο θα σταματήσει να λειτουργεί όταν τα συστατικά του μέρη χαλάσουν. Δεν υπάρχει Παράδεισος ή μεταθανάτια ζωή για χαλασμένους κομπιούτερ. Αυτά είναι παραμύθια για ανθρώπους που φοβούνται το σκοτάδι".
Όταν ρωτήθηκε πώς πρέπει να ζούμε, δήλωσε: "Πρέπει να αναζητούμε την μεγαλύτερη αξία στην δραστηριότητά μας".
Ο Χόκιν έδωσε την συνέντευξη πριν από την συνάντηση για το "Πνεύμα των Καιρών" (Zeitgeist) που διοργανώνει το Google στο Λονδίνο όπου θα μιλήσει μαζί με αρκετούς άλλους όπως ο Βρετανός υπουργός οικονομικών George Osborne και ο νομπελίστας οικονομολόγος Joseph Stiglitz.
Ο πρώην καθηγητής μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ (εκεί που δίδαξε και ο Ισαάκ Νεύτων) έχει προϊστορία σχολίων πάνω στη θρησκεία που είχαν σαν αποτέλεσμα να δέχεται επικρίσεις. Το 2010 με το βιβλίο του "Το Μεγάλο Σχέδιο" προκάλεσε αρνητική αντίδραση μεταξύ των θρησκευτικών ηγετών για το επιχείρημά του πως δεν υπάρχει η ανάγκη μιας θείας δύναμης προκειμένου να εξηγηθεί η δημιουργία του Σύμπαντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...