Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Ο Αρμαγεδδών πλησιάζει αλλά δεν μας ακουμπά ... προς το παρόν Ο αστεροειδής YU55 θα φτάσει κοντά στην Γη τον Νοέμβριο


Ο Αρμαγεδδών πλησιάζει αλλά δεν μας ακουμπά ... προς το παρόν
Τον Νοέμβριο θα περάσει ξυστά από την Γη ο αστεροειδής YU55 αλλά δεν κινδυνεύουμε σύφμωνα με τους επιστήμονες





Ονομάζεται «YU55» έχει διάμετρο 400 μέτρα, ζυγίζει 55 εκατομμύρια τόνους και στις 8 Νοεμβρίου θα πλησιάσει την Γη σε απόσταση περίπου 340 χιλιάδων χιλιομέτρων. Πρόκειται για την κοντινότερη σε μας απόσταση που έχει βρεθεί ένα τέτοιου μεγέθους διαστημικό σώμα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν υπάρχει περίπτωση ο αστεροειδής να γίνει απειλητικός για την Γη ούτε τώρα ούτε στις επόμενες επισκέψεις του τα επόμενα 100 έτη αλλά δεν κάνουν εκτιμήσεις για το απώτερο μέλλον. Αν πάντως ο «YU55» λοξοδρομήσει κάποια στιγμή και πέσει στον πλανήτη μας ο κρατήρας που θα δημιουργηθεί θα έχει βάθος 750 μέτρων και η πρόσκρουση θα έχει ισχύ ισοδύναμη με 65 χιλιάδες ατομικές βόμβες!

Ο αστεροειδής «YU55», που ολοκληρώνει μια πλήρη περιστροφή του Ήλιου κάθε 14 έτη, ανακαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2005 από τα στελέχη του προγράμματος παρατήρησης του διαστήματος «SpaceWatch Program» της NASA. Τον Απρίλιο του 2010 ερευνητές στο Αστεροσκοπείο Arecibo στο Πουέρτο Ρίκο τον εντόπισαν και τον φωτογράφισαν όταν ο αστεροειδής βρισκόταν σε απόσταση περίπου 2.300.000 χιλιομέτρων από τη Γη. Οι επιστήμονες προετοιμάζονται για την έλευση του ώστε να τον παρατηρήσουν καλύτερα και να τραβήξουν φωτογραφίες του.

Ο «YU55» είναι ένα από περίπου 900 διαστημικά αντικείμενα που θεωρούνται πιθανές απειλές για την Γη με τον αριθμό αυτών των αντικειμένων να αυξάνεται καθώς τα επίγεια και διαστημικά παρατηρητήρια εντοπίζουν συνεχώς και άλλα.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...