Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Εντόπισαν τον αρχαιότερο γαλαξία


Τον αρχαιότερο γαλαξία, που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα, υποστηρίζουν ότι εντόπισαν Ιάπωνες επιστήμονες χρησιμοποιώντας τα τηλεσκόπια στη Χαβάη.

Σύμφωνα με την έρευνά τους, που θα δημοσιευθεί στο Astrophysical Journal, η επιστημονική ομάδα εκτιμά πως ο εν λόγω γαλαξίας διαμορφώθηκε πριν από 12,91 δις έτη. Οι επιστήμονες του Εθνικού Αστρονομικού Παρατηρητηρίου της Ιαπωνίας χρησιμοποήσαν τα τηλεσκόπια Subaru και Keck, που βρίσκονται στην κορυφή του Mauna Kea.
Όπως αναφέρει η Daily Telegraph, ο Richard Ellis του Ινστιτούτου Τεχχνολογίας της Καλιφόρνια εκτιμά πως η εν λόγω μελέτη είναι περισσότερο εμπεριστατωμένη σε σχέση με παλαιότερες που επίσης υποστήριζαν την ανακάλυψη του αρχαιότερου γαλαξία.
Έχουν χρησιμοποιηθεί μέθοδοι που δεν σου επιτρέπουν να αμφισβητήσεις το αποτέλεσμα, σημειώνει ο Richard Ellis. Υπενθυμίζεται πως το 2010 μία γαλλική ομάδα χρησιμοποιώντας το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός γαλαξία ηλικίας 13,1 ετών, ενώ μία ομάδα από την Καλιφόρνια επίσης μέσω του διαστημικού τηλεσκόπιου Hubble υποστήριξε πως εντόπισε γαλαξία 13,2 ετών. Και οι δύο μελέτες δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Nature.
Ωστόσο όπως σημειώνει ο Richard Ellis οι ανακαλύψεις τους δεν έχουν επαληθευτεί και με άλλες μεθόδους όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα να αμφισβητούνται. Σημειώνεται πως νωρίτερα αυτόν τον μήνα μία ακόμα επιστημονική ομάδα, χρησιμοποιώντας τηλεσκόπια στη Χιλή, υποστήριξε πως έχει ανακαλύψει γαλαξία 13 δις ετών.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...